Cat de des trebuiesc inlocuite valvele anvelopelor?

Postat pe 01-11-2019 12:23:30

Cat de des trebuiesc inlocuite valvele anvelopelor?

Supapele pentru anvelope ne atrag rareori atentia. Cu toate acestea, ele sunt foarte importante pentru mentinerea presiunii corecte a anvelopelor, care la randul sau afecteaza atat economia de conducere, cat si siguranta. Cititi articolul nostru si aflati mai multe despre inspectia si inlocuirea regulata a supapelor.

Ce este o supapa Schrader?

Cunoscuta si sub denumirea de supapa americana, o supapa Schrader este un tip de supapa utilizat in aproape toate rotile auto. Este format din trei parti:

  • carcasa din cauciuc sau metal
  • un tub metalic, filetat din interior
  • capac pentru a preveni patrunderea murdariei

Scopul sau principal este de a mentine un nivel constant de presiune in anvelopa. Permite o umflare si o deflatie usoara, fara a deranja structura rotii.

O supapa defecta poate cauza multe probleme

In timp ce conduceti, anvelopele sunt supuse mai multor forte diferite. Datorita accelerarii dinamice, franarii sau manevrarii, cauciucul se deformeaza in mod regulat si revine la forma initiala. Aceleasi forte sunt aplicate valvei, care se pot devia imediat cu pana la 30 °. Daca este repetata, aceasta poate deteriora structura supapei, expunand cauciucul nostru la pierderi de presiune. Chiar si o supapa usor deformata poate cauza ca pneurile sa piarda cu 0,2 pana la 0,7 bar pe saptamana. Presiunea necorespunzatoare creste riscul ca pneul sa se deterioreze in timpul conducerii Presiunea scazuta a anvelopelor poate cauza multe probleme. Extinde semnificativ distanta de franare (cu pana la 20% pe suprafetele umede!) Si poate provoca pierderea controlului si poate deteriora integritatea structurala. Presiunea insuficienta determina, de asemenea, o uzura mai rapida a anvelopelor, suspensiei si franelor.

Cat de des ar trebui sa schimbam supapa cauciucului pentru a fi in siguranta?

Odata cu schimbarea sezoniera a anvelopelor. In general, magazinele de anvelope includ acest serviciu in pachetul de schimbare a anvelopelor. Chiar daca aveti un set de roti pentru inlocuire, schimbarea supapelor nu este o problema. Sunt disponibile diverse modele. Cele mai durabile sunt supapele metalice armate, care pot fi inlocuite liber o data la fiecare al doilea anotimp, echivalentele de cauciuc ar trebui inlocuite, de preferinta, la fiecare sase luni. Acest obicei va va creste semnificativ siguranta la volan. Cand inlocuiti anvelopele, nu uitati de supape

Inlocuirea supapelor pentru anvelope nu este costisitoare

Inlocuirea regulata a supapelor pentru anvelope nu costa mult. Serviciul este adesea inclus in costul inlocuirii anvelopelor. Firmele cu reputatie includ costurile noilor supape in preturi, asa ca este posibil sa nu stiti ca acestea sunt inlocuite in mod regulat. Totusi, trebuie sa va asigurati intotdeauna ca serviciul a fost efectuat. Supapa permite umflarea usoara si deflatia anvelopelor

Supape de pneuri ascunse. Merita sa investiti in ele?

Ventilele ascunse sunt din ce in ce mai populare in randul soferilor. Ele sunt adesea folosite rotile din aliaj. Ventilele ascunse au tuburi mai scurte, cu o structura extinsa, care nu iese dincolo de marginea rotii. Sunt instalate folosind un cablu special. Desi aceste supape sunt ceva mai scumpe si destul de dificil de inlocuit, acestea ofera o protectie sporita impotriva ruperii sau deteriorarii premature a supapei, precum si un aspect imbunatatit.

Nu uitati de capacul supapei!

Capacele supapelor pentru anvelope au un efect mai mare asupra performantei si sigurantei la volan decat ati putea crede. In timp ce conduceti, murdaria, lichidele si alti contaminanti de pe drum patrund in supapa si se aseaza pe peretii acesteia. La umflarea anvelopelor, o astfel de materie este impinsa mai adanc in supapa, ceea ce face ca supapa sa se infunde si sa piarda presiunea. Acest lucru poate provoca o scadere rapida a presiunii in anvelope. Capacele impiedica acumularea contaminarii in interiorul valvei Capacele sunt cele mai simple si cea mai buna solutie la aceasta problema. Acestea impiedica patrunderea prafului si a murdariei, eliminand riscul contaminarii sistemului.

Ati pierdut capacul si va temeti de consecinte? Exista o solutie simpla

Daca masina dvs. a fost condusa fara capace de supapa si sunteti ingrijorat ca compresorul va forta murdaria in gaura, va trebui sa lasati putin aer inainte de a porni compresorul. Pentru a face acest lucru, impingeti usor supapa cu un obiect dur pana cand auziti un hohot de aer. Repetati de mai multe ori ca sa fiti siguri. Aceasta metoda este utila, dar nu garanteaza succesul. Depinde in cea mai mare parte de cantitatea de murdarie acumulata. Puteti regla singur presiunea in functie de informatiile furnizate de producator

Inlocuirea regulata a supapelor este un pas important catre o conducere in siguranta

Verificarea regulata a presiunii in anvelope este foarte importanta. In acest sens, va asigurati siguranta si reduceti costurile de operare. Presiunea necorespunzatoare a anvelopelor poate fi periculoasa. Supapele inlocuite in mod regulat la schimbarea sezoniera a anvelopelor reduce la minimum riscul de pierdere a presiunii. Nu costa mult, iar beneficiile nu au pret. Cu toate acestea, nu uitati de controalele obisnuite. Chiar si supapele inlocuite frecvent pot fi deteriorate din cauza sarcinilor mari. Prin inlocuirea anvelopelor in magazinele profesionale de anvelope, puteti fi sigur de instalarea si calitatea serviciilor adecvate. Nu treceti cu vederea asta - folositi intotdeauna serviciile magazinelor de renume.